Om meg

Jeg driver med litt ulike teknikker -i hovedsak strikking, spinning, veving og nupereller.
Håper noen av dere finner glede i å kikke innom bloggen min!

11/28/2012

Vevde sjal


De siste to årene har jeg vært med i studiering i Os Husflidslag og lært meg å veve litt.
Etterhvert oppdaget jeg at det var løpere i bomull/lin som falt mest i smak å arbeide med.
Men den siste tiden har jeg altså vevd på lange sjal, og jammen meg var det veldig kjekt det også ;) Fikk nok renning til to sjal og en løper.
Både renning og innslag er i Hifa 2, mønsteret er hundtann. Men jeg gikk tom for mørkt garn allerede etter første sjal. Og siden jeg ville bruke opp dette garnet som jeg har hatt liggende noen år, fant jeg ut at jeg ville prøve med ensfarget innslag. Dermed fikk sjalet stripemønster, og jeg likte det godt. Det var spennende å prøve ut, så jeg fant ut at jeg ville prøve innslag med en kontrastfarge til renningen. Den kombinasjonen likte jeg også veldig godt, men selvfølgelig -renningen tok slutt. Dermed ble det løper av siste arbeidet :) Arbeidene er tovet, løperen litt mer enn sjalene.
Det kjekke var at datteren min begynte å bruke sjalet med hundtann-mønster så snart det var ferdig tørket. Og så har hun ønsket seg ett til som er ensfarget og like langt.
 
Men nå holder jeg på med renning til juleløpere, så hun må nok vente til litt utpå nyåret...
 
 
 
 

5 kommentarer:

 1. Alldeles profft, tykkje eg!! Så lekre sjal og løpar! Fargane i sjalet, er svært tiltalande til meg !!!

  SvarSlett
 2. Flott arbeide!! Det ble veldig fine løper og sjal, skjønner godt det falt i smak hos datteren ;)

  SvarSlett
 3. Så flott å sjå bilda her i bloggen din! Må sei at dette vart eit særs vellukka prøveprosjekt som godt kan gjenntakast! Sjala er mjuke og gode og passelig kjempelange, eg har prøvd dei :)

  SvarSlett
 4. Spennende å prøve ut litt andre teknikker, og dette ble jo veldig bra. Ser at vevde skjerf (kjøpeskjerf) er mest populære her i huset, de er lettere og mykere enn de som er strikket.

  SvarSlett
 5. Hundetann er et festlig mønster og det passa veldig godt til sjal. Fint å se hvordan det ble med ensfarga innslag også.
  Så bra at du har fått sansen for veving!! Det er en stor fordel å gå kurs eller være med på vevstue der mange vever på flere vever. Så får en prøvd mange teknikker uten å bli lei.
  Lykke til videre!

  SvarSlett